Kunstschool in De Baarsjes.

Onze kunstschool is er voor kinderen en volwassenen die hun creatief potentieel en verbeeldingskracht willen ontdekken. Voor kunstliefhebbers die gepassioneerd zijn over tekenen en ambachtelijk werk, en zich verschillende kunsttechnieken eigen willen maken om originele ideeën tot uitdrukking te kunnen brengen.
De structuur van de school bestaat uit vaste en flexibele cursussen van de belangrijkste kunstdisciplines: grafiek, schilderen, beeldhouwkunst, fotografie, theater en toegepaste kunst. Kinderen en volwassenen leren naast tekenen, compositie en kleur ook speciale technieken als mozaïek, keramiek of batik. Ze ontdekken de geheimen van landschappen, stillevens en portretschilderen en komen in aanraking met verschillende materialen. De lessen geven een goede basis van kunsteducatie en zijn een uitgangspunt voor de eigen stijl en creatieve richting.
JeugdCultuurFonds
We werken samen met het JeugdCultuurFonds, dat kinderen ondersteunt uit gezinnen met lage inkomens. De Stichting betaalt 450 euro per jaar voor de creatieve activiteiten van het kind. Dat wil zeggen dat je de mogelijkheid hebt om één of zelfs meerdere jaarcursussen gratis af te nemen. Voor meer informatie over de voorwaarden en aanmelding kan je ons mailen op info@kunstschoolopzolder.nl.

Docenten

Aanverwant

Open Dag

Op zondag, 17 september hadden wij een Open Dag bij onze kunstschool Kunst op Zolder. We willen alle bezoekers van harte bedanken. Dankzij jullie werd het een bijzondere dag! Van 14:00 tot 17:00 kreeg iedereen de gelegenheid onze ateliers te zien, met onze docenten te spreken en aan ons programma deel te nemen.
Onze docente, de theater kunstenares en performer Sandra Stark, heeft een workshop “Maak je eigen Кarel Appel”voor de kinderen gehouden. Door middel van grappige en dynamische opdrachten improviseerden de kinderen met kleur, vorm en geluiden en dat resulteerde in interessante collages.
Evelien Nijeboer, een kunstenaar en docente klassiek schilderen leerde ons portretten maken door geleidelijk verschillende lagen kleuren aan te brengen. Ze liet ook zien hoe je de juiste tonen mengt volgens de wijze van oude meesters.
Onder begeleiding van de theater en decor kunstenaar Volga Milovic, hebben de kinderen figuurtjes gemaakt van vissen met stof, papier en kralen .
Aan het einde van de dag heeft Sandra Stark nog een master class gehouden. De kinderen leerden hoe jij de gewone kranten en gekleurd papier kan omtoveren naar een hoed van je fantasie personage. Het waren echt fantastische hoeden!