5-12 Theater cursus voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder
8 Januari, 2018 - 20 Juli, 2018
Di 16:15, Do 16:15
Single lesson: 15 €
Full course: 310 €

Tijdens de cursus leren kinderen structureel met spontaniteit, improvisatie en verbeeldingskracht te werken. Daarbij worden performance concepten, improvisatie en fysiek theater gebruikt. Bewustzijn, aanwezigheid in de ruimte, uitstraling, interactie met het publiek of een (denkbeeldige) tegenspeler, echt luisteren, contact maken, ritme en tempo spelen allemaal een rol. Je leert spelen met intensiteit, klein (naturel) of groot (opera) en omgaan met nervositeit voor een optreden. We gaan het volgende doen: speloefeningen, warming up, concentratie voor het spelen en ontwikkeling van een eigen 'ritueel'. Ook wordt er gewerkt aan stem - en bewegingstechniek, compositie (begin-midden-einde), muzikaliteit van een optreden, scène, stem, spelplezier en dat kunnen overdragen aan het publiek en beeldende vormen die het makkelijker maken jezelf te vergeten en 'te doen alsof je iemand anders bent'. We werken veel vanuit de Michael Checkov methode, maar ook met contactimprovisatie en compositieopdrachtenstem.

Dinsdag: 16.15 tot 17.15 uur
Donderdag: 16.15 tot 17.15 uur

Opties voor betaling:

1. €310,- De volledige één jarige cursus tot aan het einde van het schooljaar, 1 les per week (in een keer te voldoen vóór de eerste les)
2. €120,- Betaling van een trimester (een schooljaar verdeeld in drie delen, 1 les per week. (in een keer te voldoen vóór de eerste les)
3. €15,- Een losse les
4. €10 Proefles voor beginners (2x te volgen)

Een gemiste les kan in overleg met de leraar op een ander moment in dezelfde week worden ingehaald

JeugdCultuurFonds
We werken samen met het JeugdCultuurFonds, dat kinderen ondersteunt uit gezinnen met lage inkomens. De Stichting betaalt 450 euro per jaar voor de creatieve activiteiten van het kind. Dat wil zeggen dat je de mogelijkheid hebt om één of zelfs meerdere jaarcursussen gratis af te nemen. Voor meer informatie over de voorwaarden en aanmelding kan je ons mailen op info@kunstschoolopzolder.nl.

Je kan je kind registreren door ons te mailen op: info@kunstschoolopzolder.nl. Gelieve aan te geven: de naam en leeftijd van het kind; de dag van de week dat hij/zij een les wil volgen en voor hoe lang hij/zij de cursus wil volgen. Na onze e-mail met een bevestiging kan je de betaling overmaken op de rekening van de school - Stichting Groeien met de Kunst NL 11 INGB 0007633140.

Docent:
Sandra Stark

Aanverwant